Sprzęt rehabilitacyjny ALFA,CAPRI,SIGMA

Ilość 30 szt.

Nowoczesne urządzenia terapeutyczne służące do rehabilitacji pacjentów.

Platforma stabilometryczna ALFA - umożliwia ocenę jak i trening równowagi pacjentów neurologicznych i ortopedycznych.

Urządzenie do terapii ręki - CAPRI - umożliwia rehabilitację pacjentów cierpiących z powodu dysfunkcji motorycznych kończyny górnej.

Platforma balansowa SIGMA - umożliwia rehabilitację pourazową, pooperacyjną ortopedyczną i neurologiczną.

1 260,00 zł
Ilość

Specjalistyczne sprzęty rehabilitacyjne są wartościowym wsparciem dotychczas stosowanych form i metod terapeutycznych stosowanych w terapii. Urządzenia oferują możliwość oceny, monitorowania i dokumentowania sprawności pacjenta oraz osiągania postępów.

Platforma stabilometryczna ALFA - Urządzenie to pomaga zwiększyć sprawność pacjentów po urazach głowy, udarach, a także chorujących na stwardnienie rozsiane, chorobę Parkinsona i posiadających dysfunkcje mięśniowe. Ponadto przyspiesza rekonwalescencję po załamaniach i skręceniu stawu skokowego, kolanowego oraz zwichnięciu stawu biodrowego. Alfa umożliwia również terapię pacjentów po amputacjach kończyn dolnych.

Nowoczesne urządzenie terapeutyczne CAPRI - Służy do rehabilitacji pacjentów cierpiących z powodu dysfunkcji motorycznych kończyny górnej. Głównym zadaniem jest terapia upośledzonej sprawności manualnej, wynikającej z ograniczenia zakresu ruchu stawów, osłabienia siły mięśniowej i zaburzeń koordynacji. Urządzenie jest przeznaczone dla pacjentów w różnym wieku poczynając od dzieci, aż po seniorów.

Platforma balansowa SIGMA - Urządzenie do treningu równowagi i propriocepcji w pozycji stojącej oraz siedzącej. Urządzenie pozwala na ćwiczenia z wieloma grupami pacjentów, w tym pacjentami na wózku. Platforma została wyposażona w specjalistyczny czujnik rejestrujący każdą zamianę pozycji platformy. Dzięki tym właściwościom jest szczególnie użyteczna w rehabilitacji pourazowej, pooperacyjnej, ortopedycznej i neurologicznej. Urządzenie znajduje zastosowanie również w rehabilitacji sportowej, reumatologii oraz geriatrii.

Umawianie terminu
Specjalista